Ontmoetingsmiddag voor

lotgenoten Ouders Overleden Kind

ELST - Regio/ ontmoetingsmiddag voor lotgenoten Ouders van een Overleden Kind op zaterdag 13 oktober 2018 in Elst (Gld). Het programma voor deze middag: Interactieve lezing in twee delen door Stanneke Lunter, moeder van drie kinderen en psychiater.

Haar dochter Jitske overleed in oktober 2014 aan zelfdoding. Stanneke schreef hierover het boek ‘Geen pijn, geen angst, geen leven – de veerkracht voorbij’ (2017). Voor de pauze zal Stanneke ingaan op depressie en suïcidaliteit. Na de pauze gaat de lezing over rouw na het verlies van een kind na zelfdoding, wat kan helpen om het leven opnieuw vorm te geven? Tijdens en na afloop van elk van beide lezingen is er ruimte voor uitwisseling of vragen aan Stanneke.

Je mag een foto van je kind meenemen. Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom. Je bent vanaf 13.30 uur welkom bij Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34 in Elst, zaal 7. Afsluiting van deze middag is rond 16.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden (voor 12 oktober) is gewenst: bettie_elzen@hotmail.com of 06 40875275 bellen.

OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren. OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Er is 1-op-1 contact mogelijk en we bieden wandelingen, workshops en een landelijke dag (www.oudersoverledenkind.nl).