Alice Liedenbaum (links) en Renate Buitenhuis (rechts). (foto: Wilma Drager-Visee)
Alice Liedenbaum (links) en Renate Buitenhuis (rechts). (foto: Wilma Drager-Visee)

Veel aandacht voor Wereld Alzheimer Dag

OVERBETUWE - In de week rondom Wereld Alzheimer Dag was er vanzelfsprekend veel aandacht voor dementie. Naast de maandelijkse bijeenkomst van het Alzheimer Café Overbetuwe in Elst werden ook verschillende andere kernen in de gemeente bezocht.

De aftrap van ‘Het Alzheimer Café komt naar u toe deze zomer’ was 17 september in Oosterhout. Op 19 september stond Heteren in de ochtend en Elst in de avond op het programma, terwijl op vrijdag 21 september ( Wereld Alzheimer Dag ) Zetten bezocht werd.

Het centrale thema was deze week ‘Dementievriendelijk samenleven’. Onder de deskundige leiding van Annet Fleer en Renate Buitenhuis, gespreksleiders van het Alzheimer Café Overbetuwe, werd veel informatie verstrekt door Alice Liedenbaum, trainer bij Samen Dementievriendelijk. Bezoekers konden ook al hun vragen kwijt over dementie en het leven met deze ziekte en natuurlijk was er voldoende ruimte om onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar van gedachten te wisselen.

Overduidelijk dat deze bijeenkomsten voorzien in een behoefte en dat steeds meer mensen met dementie, mantelzorgers, zorgverleners en andere geïnteresseerden de weg naar het Alzheimer Café weten te vinden. Door met elkaar te praten over herkenning van dementie én over de manier waarop je iets kunt doen voor iemand met dementie of een mantelzorger, gaan we samen op weg naar een dementievriendelijke samenleving. ‘ Zien is 1… Doen is 2! ‘