Rob Sweere zoekt honderd personen voor zijn 'Silent Sky'

ZETTEN / HEMMEN - De Arnhemse beeldend kunstenaar Rob Sweere zoekt voor 'Silent Sky' Project van zondagmiddag 29 september ruim honderd personen om met hem zijn project mogelijk te maken. Sweere heeft dit project wereldwijd al meer dan 75 keer gerealiseerd en vindt in De heerlijkheid Hemmen weer een ultieme mogelijkheid dit nogmaals te realiseren.

Vanaf 13.00 kan iedereen zich melden in de Kasteeltuin in Hemmen. Na een korte uitleg door Rob Sweere zal de cirkel gevormd worden waarna om 13.30 uur het project zal starten en tot ongeveer 14.00 uur zal duren. Aanmelden via www.wdh2018.nl

Rob Sweere is in zijn werk op zoek naar stiltemomenten, waarop mensen zich bewuster worden van hun omgeving en hun eigen plaats daarin. Zo is hij sinds 2004 bezig met het SilentSky Project. In dit project probeert Sweere deelnemers wereldwijd met andere 'ogen' te laten kijken naar de wereld waarin ze leven. Het wereldwijde project heeft inmiddels al meer dan 80 keer plaatsgevonden in meer dan 30 landen. Overal nodigt de kunstenaar deelnemers uit om aan zijn project, vaak in cirkels liggend, een half uur naar de lucht te staren en ruimte te geven aan dromen en fantasieën. De ervaringen lopen zeer uiteen. Jeugdherinneringen, spirituele ervaringen en het plannen van vakanties, alles komt voorbij.