Afbeelding
Foto:

Aardappelautomaat bij de boerderijwinkel van de familie Vroegop

RANDWIJK - De boerderijwinkel van de familie Vroegop in Randwijk is uitgebreid met een aardappelautomaat.

Bij deze automaat kunnen verschillende rassen aardappelen gekocht worden: Frieslanders, Obama's, Bildtstar, Nicola en grote frietaardappelen. De aardappelen zijn verpakt in 5- en 10-kilozakken. Ook liggen er zakjes met 2,5 en 5 kilo uien in. U kunt bij de automaat afrekenen met munten, papiergeld en contactloos met uw bankpas. De automaat is zes dagen per week open van 07.00 tot 22.00 uur.

"Natuurlijk kunt u de aardappelen en uien gewoon in onze boerderijwinkel kopen. Deze is geopend van 08.30 tot 18.00 uur. Zaterdags tot 17.00 uur. De aardappelen, uien, zonnebloemen, pompoenen en kalebassen worden door ons zelf geteeld, de weg van land naar klant is dus kort. De aardappelen en uien zijn ook voorzien van een GlobalGap-certificaat, dat wil zeggen dat de hele teelt en de bewaring van de producten gecontroleerd wordt.

U kunt in de boerderij winkel ook terecht voor fruit, fruitmanden, streekproducten, zonnebloemen, eieren, plantjes en natuurlijk de pompoenen. Deze tijd van het jaar heeft u de keuze uit 200 soorten pompoenen en kalebassen. Ook leuke herfstdecoraties en opgemaakte mandjes en bakjes. Zoekt u iets voor bloemschikken, er zijn kleine kalebasjes, sierkomkommers, siermais en lampionnetjes. De pompoenen kunnen allemaal gegeten worden, de meest gegeten soorten zijn de Uchiki Kuri (de bekende oranje eetpompoen), de Crown Prince, de spaghetti pompoen en de Delica (groene pompoen)."

Fam. Vroegop, Knoppersweg 2 (de weg van Zetten naar het Lexkesveer), Randwijk; 0488 491291, Facebook: Pompoenenwinkel en Vroegop Randwijk VOF; www.vroegop-randwijk.nl.

Afbeelding