DFS deelt de punten met de koploper: 2-2

OPHEUSDEN - De thuisploeg legde een prima eerste helft op de mat tegen de koploper. Nadat een diepe bal op Dors, na diens aanname nog geblokt kon worden, zag de in de basis debuterende Grootendorst zijn doelpoging door doelman Amezrine nog net over de lat getikt worden.

Voor DFS schoot Bokila vervolgens nog een keer in het zijnet. Na tweeëntwintig minuten was doelman Amezrine kansloos op een perfecte kopbal in het zijnet van spits Remy Raterink, 1-0. Zes minuten voor de rust werd de voorsprong zelfs vergroot. Grootendorst stuurde back Davelaar weg wiens inzet ternauwernood nog door doelman Amezrine gekeerd kon worden, waarna de rebound door Remy Raterink alsnog verzilverd werd, 2-0 In de slotseconde van de eerste helft schoot Kees Tol de bezoekers, na een slippertje achterin, bij de eerste grote mogelijkheid voor Spijkenisse naar de aansluitingstreffer, 2-1.

In de tweede helft moest een hardwerkend DFS achteruit tegen Spijkenisse dat het heft in handen nam. DFS zag De Lange over mikken terwijl ook Jardim een kans om zeep hielp. Daarna redde doelman Veeneman twee keer bekwaam op een één tegen één situatie. DFS knokte hard om de drie punten over de streep te trekken. Ondanks dat de gelijkmaker volgens het spelbeeld terecht was kreeg DFS in de vierennegentigste minuut via Amsterdam de zure gelijkmaker en eindstand om de oren, 2-2.

DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (18. Mart Raterink), Marijn de Kler (71. Jeffrey Arends), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Gijs Grootendorst (63. Mattheys Kuypers), Luciën Dors, Remy Raterink, Noë Bokila