In de Gloria. (foto: Theatergroep Bint)
In de Gloria. (foto: Theatergroep Bint)

In de Gloria in De Kik

ELST - Op donderdag 11 oktober is de toneelvoorstelling 'In de Gloria' gratis te bezoeken in Theater De KiK in Elst. Aanvang 20:00 uur en kaarten zijn te reserveren via Yarden: http://www.yarden.nl/vereniging/agenda.htm.

In de Gloria is een intieme theatervoorstelling over de dood. Het enige dat we zeker weten in het leven, is dat we dood gaan. En toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood komt veel voor. Wat als we die angst onder ogen zouden zien? En waarom hebben we het liever niet over de dood?

Met deze voorstelling willen Vereniging Yarden en Theatergroep Bint dat mensen – in het bijzonder ouderen – met elkaar in gesprek gaan over de dood. Een pittig thema wordt luchtig onder de aandacht gebracht en kan ouderen inspireren met elkaar en/of met hun (klein)kinderen in gesprek te gaan over de dood.

Yarden Afscheidsprijs

Eerder won Bint met het project ‘Lang zullen ze leven’ de Yarden Afscheidsprijs 2015. Volgens de vakjury de meest innovatieve en taboedoorbrekende inzending om de dood en het afscheid bespreekbaar te maken.

Vanaf 19.30 uur kan men genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden via de website is gewenst. De avond wordt aangeboden door Vereniging Yarden.