Zwemmers die in het zonnetje zijn gezet. (foto: Anneke Peters)
Zwemmers die in het zonnetje zijn gezet. (foto: Anneke Peters)

Zwemmers ZVO in het zonnetje gezet

ELST - Een aantal zwemmers van ZwemVereniging Overbetuwe heeft het afgelopen seizoen een bijzondere prestatie neergezet. Aan deze zwemmers is tijdens de eerste training in het nieuwe seizoen even wat extra aandacht besteed.

Om te beginnen heeft Benjamin McCarthy de meeste clubrecords gezwommen afgelopen jaar. Het waren er liefst 14: 1 op de 400 meter wissel, 4 op de 50 meter rugslag, 4 op de 100 meter rugslag en 5 op de 200 meter rugslag.

Sam Polman, Rosalie van Hulst, Iris de Meij en Sem Teunissen hebben allen een zeer verdiende herinneringsmedaille gekregen. Zij hebben afgelopen seizoen alle afstanden gezwommen op het lange afstandscircuit. Tijdens de lange afstand wedstrijden hebben ze alle lange afstanden gezwommen die de KNZB voor hun leeftijd heeft vastgesteld.

Mats van der Rijst, Odo McCarthy en Sem Teunissen werden in het zonnetje gezet omdat ze aan het einde van het seizoen mee mochten doen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Dordrecht. Zij behoren nu tot de beste 24 zwemmers van Nederland per leeftijdscategorie. Iets waar ze enorm trots op mogen zijn.

"Verder willen wij al onze wedstrijdzwemmers in het zonnetje zetten voor hun prestaties van afgelopen jaar. Voor alle clubrecords die ze hebben gezwommen, maar belangrijker nog alle persoonlijke records die ze hebben behaald. Winnen van jezelf, daar gaat het om. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk, plezier hebben in het zwemmen!"