Najaars- en rommelmarkt

in IJzendoorn

IJZENDOORN - Op zaterdag 22 september is de jaarlijkse najaars- en rommelmarkt in de dorpskern van IJzendoorn. Dit jaar alweer voor de veertigste keer. De organisatie is in gezamenlijke handen van vrijwilligers van zes IJzendoornse verenigingen.

Op zaterdag 8 september haalden zij met z’n allen al een grote hoeveelheid ‘rommel’ op in IJzendoorn en de omliggende dorpen. De twee weken hierna stonden in het teken van het sorteren, inpakken en laden van al deze spullen.

De markt is vrij toegankelijk en zal om 11:00 uur geopend worden door wethouder Van Someren. De befaamde IJzendoornse oliebollen zijn al vanaf 9.00 uur verkrijgbaar. Er zijn circa honderd kramen, waarvan de helft met zelf opgehaalde spullen en waarvan de rest is verhuurd.

Gedurende de dag is er op de markt van alles te beleven. Zo kunt u de kerk en kerktoren bezichtigen en is er voor de kinderen een gratis draaimolen en een luchtkussen aanwezig. DJ Marcos, Zeemanskoor Schip Ahoy en draaiorgel De Rotterdamse Harmonie zullen de markt van een muzikaal tintje voorzien.

Om 14:00 uur wordt gestart met de traditionele veiling, waarna de markt eindigt rond de klok van 16:00 uur. Na afloop is iedereen welkom om te genieten van een drankje en een stukje muziek. De organisatie hoopt op een gezellige dag met mooi weer. Meer informatie staat op www.rommelmarkt.verenigingen-ijzendoorn.nl.