Gezinnen in de pit-box bij SWPN. (foto: John van de Heuvel)
Gezinnen in de pit-box bij SWPN. (foto: John van de Heuvel)

Ricardo Brink

heeft er weer veel fans bij!

DODEWAARD - Mooi weer, mooie races op het TT-circuit van Assen, veel gezinnen met ‘zieke’ kinderen en vooral veel lachende gezichten, waren de ingrediënten voor een fantastisch weekend bij SWPN/ Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind.

Voordat de race begon eerst wat eten om zo met een gevulde maag te gaan kijken naar verrichtingen van Riccardo in Race 1. De start was lastig en na de eerste ronde lag Ricardo op een elfde plaats. Maar wat knokte hij zich op superieure wijze door het veld heen. Hij kwam als achtste over de streep en was ‘net als alle kinderen’ enorm blij met deze prestatie

Direct na de eerste race even een kijkje nemen bij Ricardo in Pit-Box. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal over de racemotoren, de techniek en alles wat er bij komt kijken om alles goed voor elkaar te krijgen. Na het verhaal was het tijd om zelf op de motor te klimmen en dat natuurlijk naast de echte coureur. Het blijft een mooi schouwspel om die kinderen te zien glimmen als ze op de motor mogen plaats nemen. Op de terugweg naar de VIP-box even een bezoekje brengen aan Damen Leathers om uit leggen aan de groep hoe een pak wordt gemaakt en hoe belangrijk goede motorkleding is.

In race 2 lag het tempo nog hoger dan in race 1 en onder luide aanmoedigingen, kwam Ricardo nu als zevende over de streep. Zwaaiend kwam hij weer langs de kinderen, met een duidelijk zichtbare lach onder de helm.

Een prachtig weekend, met de bevestiging van vele gezinnen, dat we met SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind als klein team, prachtige resultaten bereiken op meerdere vlakken.