De Blauwe Bever op weg terug naar Rhenen vaart langs de Blauwe Kamer. (foto: Stichting Rijnoevervaarten)
De Blauwe Bever op weg terug naar Rhenen vaart langs de Blauwe Kamer. (foto: Stichting Rijnoevervaarten)

Varen van Rhenen

naar De Blauwe Kamer

RHENEN - Direct vanuit het centrum van Rhenen per schip naar natuurgebied De Blauwe Kamer. Beleef deze route vanaf het water en beleef het unieke en prachtige oevergebied!

Het safarischip de Blauwe Bever vertrekt op zaterdag 6 oktober om 14.00 uur voor deze tocht vanaf de Rijnkade in Rhenen. Vanaf de aanlegplaats heeft de passagier al een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals die hem meestal niet ziet. De tocht voertover de Rijn waarbij de gids allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen, die het schip passeert. Het is een rijk vogelgebied en de kans een aantal fraaie exemplaren vanaf het schip te zien is aanwezig

Midden innatuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, meert de Blauwe Bever aan voor een wandeling aan land van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en ook hier zijn veel vogelsoorten.

Na de walexcursie gaat de passagier weer aan boord voor de terugtocht naar Rhenen, waar rond 16.30 uur de excursie eindigt bij de aanlegplaats aan de Rijnkade. Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl/reserveren.