Afbeelding

Het postzegelseizoen van De Globe...

ZETTEN/HERVELD - In september begint voor de postzegelverzamelaars het nieuwe seizoen. Op donderdag 13 september houdt filatelistenvereniging De Globe Zetten weer haar maandelijkse postzegelavond in zalencentrum De Hoendrik, Dorpsplein 22, Herveld, aanvang 19.30 uur.

De bijeenkomsten van De Globe zijn een leuke gelegenheid om in een gezellige sfeer de laatste nieuwtjes over postzegels uit te wisselen of dingen te weten te komen over verzamelingen of specifieke zegels. Er is op deze avond ook een veiling met leuke zegels tegen een heel lage inzet. Ook brengen de leden op de bijeenkomsten elk hun postzegelboeken mee met dubbele zegels. Het is een ieder vrij om deze door te snuffelen en uit deze boeken voordelig postzegels te kopen of te ruilen. Via De Globe kan men verder gebruik maken van de rondzenddienst, de nieuwtjesdienst en een internetveiling van het Samenwerkingsverband Filatelie.

Verzamelen van postzegels is een intrigerende hobby. Natuurlijk gaat het er om series compleet te maken. Maar ook, om maar een paar andere voorbeelden te noemen, zijn er voor de liefhebbers van thematische verzamelingen prachtige series verschenen met afbeeldingen van planten, dieren, kunstvoorwerpen, et cetera. Voor nog weer andere verzamelaars zijn er bijvoorbeeld weer volop postzegels uitgegeven over koningen en koninginnen of over de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Afwisseling te over!

Nog een verzameling op zolder liggen? Belangstellenden zijn welkom. De toegang is gratis. Behoefte aan nadere informatie? Bel het secretariaat van De Globe Zetten: 026 4722637.