Voorlichtingsmiddag computercursussen

NEDER-BETUWE - De Digiclub van de Stichting WelzijnsActiviteiten Neder-Betuwe (SWAN) organiseert op donderdag 20 september een voorlichtingsmiddag over computercursussen voor 50plussers.

Er wordt voorlichting gegeven over Basiskennis Windows 10, cursus Vervolg Windows 10, Basiskennis Tablet iPad, Basiskennis Tablet Android en Fotoboeken maken met Albelli. Enkele docenten zullen aanwezig zijn.

De voorlichtingsmiddag wordt in de Biezenwei in Opheusden gehouden en begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig; de middag is gratis toegankelijk. Meer info staat op http:// www.swanwelzijn.nl.

Tuinbouwmuseum Mea Vota bestaat tien jaar

HUISSEN - Mea Vota zet de deuren al tien jaar open en dat vieren ze zaterdag 8 september met de vrienden van Mea Vota en de sponsoren.

Burgemeester Marianne Schuurmans komt om 16.00 uur voor de heropening van de gerestaureerde druivenkas uit 1934, en voor de opening van de tweedaagse expositie van de kunstwerken en keramiek met kunst schilders van de kunst werkgroep uit Arnhem.

Zaterdag en zondag met de Monumenten dagen is Mea Vota open van 13.00 tot 17.00 uur. Zondag is er een springkussen voor de jeugd, wijnproeven van de eigen druiven en verkoop van diverse honing en jams. Vanaf 14.00 uur is er elk uur een rondleiding door de druivenkassen. De verkoop van druiven is elke dag van 13.00 tot 17.00 uur.