Sociëteit De Harmonie Elst

ELST - Op vrijdag 14 september begint het nieuwe seizoen voor de sociëteit De Harmonie in Elst.

Deze herensociëteit, opgericht 15 mei 1851, heeft als doel 'Het bevorderen van het intermenselijke contact van de sociëteitsleden op een zo breed mogelijke maatschappelijke basis'.Twee keer per maand wordt op een vrijdag een sociëteitsavond georganiseerd, waar de leden onder het genot van een drankje met elkaar van gedachten kunnen wisselen al of niet afgewisseld met een kaartspel. Regelmatig worden speciale avonden georganiseerd met de inbreng van de sociëteitsleden, waarbij ook de partner welkom is.

De sociëteitsavond kan gezien worden als een 'social happening', waar je altijd een gewillig oor vindt. Er wordt geen onderscheid gemaakt in hoog of laag; de leden hebben wel allen dezelfde attitude.

"Heeft u gevoel in zo'n gezelligheidsclub voor een goed gesprek, voor het uitwisselen van meningen en ervaringen met een drankje en een kaartje leggen, neem dan contact op met de navolgende personen: Ger Daam, voorzitter telefoon 0481 373844 en/of Bas Franses, secretaris telefoon 0481 371690."

Nieuwe leden zijn welkom. De huidige leden kunnen aspirant-leden meenemen naar een sociëteitsavond. Een ballotagecommissie is er niet en de aspirant-leden voelen zelf aan of ze in deze club passen en zich thuis voelen. Het devies tijdens de soos-avonden is: 'Niets moet en ieder doet hij zin in heeft!'.