Zelf de baas blijven over je geld

OVERBETUWE - ”Als ik er niet meer ben zijn mijn sieraden en spaargeld voor jou”, zei tante. Maar toen ze was overleden bleek haar spaarrekening geplunderd en de sieraden waren verdwenen. En het nichtje dat veel voor haar had gedaan, stond met lege handen.

Iedereen kent wel zo’n verhaal. Hoe voorkom je nu als senior dat, als bij het ouder worden je gezondheid achteruit gaat, je niet kwetsbaar wordt voor oplichting en financiële uitbuiting? Wat kan je nu al regelen?

Om u hierover te informeren organiseert Forte Geldzaken, onderdeel van Forte Welzijn op woensdagmiddag 26 september een gratis voorlichtingsbijeenkomst voor senioren in Overbetuwe. In Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a in Randwijk van 14.00-16.30 uur.

In deze bijeenkomst krijgt men tips van een preventiemedewerker van Stichting Moviera om zo lang mogelijk regie te houden op uw geldzaken. En wat te doen om uw financiën veilig te regelen. Daarnaast is er informatie door notaris Castrop over het levenstestament en door de heer Albers van Erfrechtplan.

Geïnteresseerd in deze voorlichtingsbijeenkomst? Zich telefonisch opgeven kan bij Forte Welzijn, bereikbaar op 085 0406066, op maandag - vrijdag van 9.00 -13.00 uur.