Schilderij van Jan Wiegers, Music Hall, collectie Max Cohen
Schilderij van Jan Wiegers, Music Hall, collectie Max Cohen xxx

Thema-avond

over Kunstkring De Ploeg

ELST – Vrijdagavond 14 september houdt Creatief Collectief Elst weer een thema-avond, in de bibliotheek van Elst. Dit keer vertelt Marieke van der Heijden over Kunstkring De Ploeg.

Een eeuw geleden heeft een aantal jonge schilders deze Kunstkring opgericht. Enkele namen zijn Jan Wiegers, Johan Dijkstra, Jan Altink en George Martens. Het Groninger Museum wijdt hier momenteel een expositie aan, die je nog tot en met 4 november kunt bezoeken.

De bibliotheek aan het Europaplein gaat open om 19.45 uur en de lezing start om 20.00 uur. Om deze avonden mogelijk te kunnen blijven maken, vragen we een vrijwillige bijdrage. Zich opgeven kan via info@creatiefcollectiefelst.nl of 06 19324660.

Ook in september gaat het nieuwe creatieve seizoen weer van start. Nieuw is dat er nu een cursus voor kinderen van circa 6 tot en met 12 jaar is: Kunst-en-Makers. Er wordt gewerkt met verschillende materialen. De kinderen leren niet alleen handigheidjes, maar ook iets over kunst. Daarnaast zijn er de cursussen voor volwassenen. Zij kunnen aan de slag met beeldhouwen, keramiek, schilderen, aquarelleren, Tiffany, collages maken en ook een cursus Europese Kunstgeschiedenis. Meer informatie staat op creatiefcollectiefelst.nl.