Informatie computercursussen tijdens ‘Ontmoeten in Elst’

ELST - Iedere donderdagochtend is het een gezellige drukte in de Bibliotheek aan het Europaplein in Elst.

Er wordt gepraat, informatie uitgewisseld, krantje gelezen en de vriendelijke gastvrouw en -heer bieden altijd een kopje koffie of thee met een koekje aan. Het eerste kopje is gratis, daarna 50 cent.

Het project Sociaal Ontmoeten in Elst/Huiskamer van Elst is een initiatief van o.a. de Elster wijkplatforms. Het project wordt uitgebreid met informatieverstrekking door Elster organisaties over nieuwtjes die voor bezoekers van belang kunnen zijn.

De werkgroep Computercursussen van Forte Fit bijt op donderdag 6 september het spits af. Namens de werkgroep zal Peter van Breemen informatie geven over het cursusprogramma van het najaar van 2018 voor het gebruiken van computers, tablets en smartphones door 55-plussers.

Het deelnemen aan de informatieactiviteit is geen verplichting want met elkaar in gesprek gaan kan altijd. Iedereen is iedere donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur welkom in de Bibliotheek aan het Europaplein in Elst.

Programma De Toorenuulen

DRIEL - Het programma van De Toorenuulen voor het komende carnavalseizoen is bijna voor elkaar.

Zo zal op zaterdag 17 november om 20.00 uur in zalencentrum De Oldenburg de prinsenwissel plaatsvinden. Wij hebben na diverse aanmeldingen een prinsenpaar kunnen kiezen.

Op zaterdag 23 februari is de pronkzitting en het zal weer een fantastische avond worden. De verlichte optiocht zal ook volgend jaar weer plaatsvinden. Dat zal zijn op zaterdag 2 maart. Op zondag 3 maart is de carnavalsmis. Wat ons de maandag en dinsdag zal brengen, daarover is De Toorenuulen nog in overleg.