Afbeelding
Foto:

Jubileumspeelweek Heteren: geweldig!

HETEREN - De speelweek in Heteren werd op maandag geopend door kinderburgemeester David en wethouder Rob Engels. Door de drukte wat chaotisch, maar wel tof. Op vrijdagavond is de week afgesloten met een geweldige playbackshow.

Met gemiddeld 245 kinderen per dag was het een druk bezochte speelweek. Vanwege het 10-jarig jubileum had de organisatie extra uitgepakt met in willekeurige volgorde: Circus Kiko, gastheer Zomer in Gelderland, roofvogelshow, clowns, Dununba met djembe's, DJ workshop, vlogger Teun, sportdag georganiseerd door leden van SDOO, handboogschieten Scouting Zetten, kinderboerderij Overbetuwe en vaste onderdelen uitgebreid. Iedere dag was er wel iets extra's voor de kinderen.

Er is ook flink gegeten; dinsdag 250 broodjes knakworst, donderdag 170 broodjes hamburgers, 240 ijsjes, 200 cupcakes, iedere dag wat anders in de kooktent. Verder is 45 kilo broodmeel, onder leiding van vrijwilliger Chris samen met de PRET-commissie, omgezet in boven open vuur gebakken brood.

Gebouwd werd er natuurlijk ook flink, er zijn ongeveer 800 pallets gebruikt. Deze zijn donderdag door de gemeente samen met Gerritsen netjes opgeruimd, waarvoor dank. De vrijwilligers zijn allemaal als dank voor hun inzet getekend door sneltekenaar Wim Karremans.

De playbackshow op vrijdagavond was met tien acts geweldig. Het niveau gaat ieder jaar omhoog. Mede door een grote speelgoed-sponsoring van het Kruidvat hadden we voor de loterij meer dan 100 prijzen met als hoofdprijs een door Wels geschonken fiets.

Een ieder die zich heeft ingezet voor deze speelweek op wat voor manier dan ook, werd namens het bestuur hartelijk bedankt.