Teacher Eilke geeft uitleg over Zhineng Qigong. (foto: Yvonne van der Laan)
Teacher Eilke geeft uitleg over Zhineng Qigong. (foto: Yvonne van der Laan) Yvonne van der Laan

De Steegakker ontdekt Zhineng Qigong

DODEWAARD - Donderdag 23 augustus was Eilke van Ingen, Teacher bij Zhineng Qigong Betuwe, voor de tweede keer op bezoek bij de dagbesteding De Steegakker. Het eerste bezoek in maart was bij de ouderen zo goed bevallen dat het voor herhaling vatbaar was.

Zhineng Qigong is goed voor lichaam en geest. Het verbetert je gezondheid en vermindert stress. Eilke heeft de oefeningen aangepast voor ouderen. De oefeningen werden zittend op een stoel uitgevoerd. Er is deze dag ook aandacht geschonken aan meditatie. Ook heeft men het verschil mogen ervaren van een oefening met de ogen dicht of ogen open te doen. Het was een hele fijne les. Een volgende afspraak is al weer gemaakt.

Dagbesteding De Steegakker is voor ouderen, die daar behoefte aan hebben, een fijne plek om weer in contact te komen met andere mensen uit het dorp. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Maar het is ook mogelijk om alleen voor een bakkie koffie en wat gezelligheid te komen. Wilt u hier gebruik van maken of weet u ook een leuke activiteit voor ouderen neem dan contact op. Of kom gewoon een keer langs.

Informatie Dagbesteding de Steegakker: DVSteegakker@stzdb.nl, 0488 412634. Informatie Zhineng Qigong Betuwe: zhinengqigongbetuwe@outlook.com (kleine letters aan elkaar).