Galerie 1400 | Het Witte Kerkje. (foto: Lincy Hoogveld)
Galerie 1400 | Het Witte Kerkje. (foto: Lincy Hoogveld) Lincy Hoogveld

Sonsbeekkwintet

in Het Witte Kerkje

SLIJK-EWIJK - Op zondag 9 september geeft het Sonsbeekkwintet een concert in Het Witte Kerkje in Slijk-Ewijk. Het Sonsbeekkwintet bestaat uit vijf strijkers: een kwartet strijkers en een extra cello. Kenners roemen deze bezetting als een van de beroemdste werken van de muzikale romantiek.

De musici - Winnie Hanel en Arthur Ornée op viool, Bart Peters op altviool, en Mariette Freijzer en René Berman op cello – zijn allen afkomstig uit Arnhem. Oorspronkelijk speelden zij in diverse ensembles, zoals het Concertgebouworkest, CelloOktet Amsterdam, Combattimento Consort of de Bayerische Staatsoper. Maar ze speelden ook solo en in andere gezelschappen. Hun publiek is internationaal: ze speelden inmiddels over de hele wereld.

Het belooft een bijzonder optreden te worden in Het Witte Kerkje in Slijk-Ewijk, zondag 9 september, om 11.00 uur. Het Witte Kerkje is geopend vanaf 10.30 uur. De entreeprijzen zijn voor volwassenen 15 euro; kinderen -17 jaar: 10 euro. Aanmelden kan online via het formulier op de website van Galerie 1400.