Boodschappenbus stopt; sociaal vervoer blijft

ELST - Sinds februari van dit jaar rijdt iedere donderdag van 10.00 tot 13.00 uur de Boodschappenbus door Elst. Het doel is Elstenaren die zelf niet in de gelegenheid zijn naar het centrum van Elst te gaan een vervoersmogelijkheid te bieden. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de markt.

De bus wordt beschikbaar gesteld door Attent Zorg en Behandeling (Tertzio) en de Algemene Hulpdienst Elst zorgt voor de organisatie en voor chauffeurs die vrijwillig hun diensten aanbieden. Helaas is in de periode februari tot augustus erg weinig gebruik gemaakt van de Boodschappenbus. De bij de Boodschappenbus betrokken partijen hebben zich daarom genoodzaakt gezien het project per september te beëindigen. De bus rijdt voor het laatst op donderdag 30 augustus.

Mogelijkheid voor vervoer blijft. Vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst Elst staan graag met hun privéauto klaar als vervoer gewenst is. Niet alleen op donderdagen en niet alleen naar het centrum van Elst. In principe worden de vervoersdiensten op alle dagen aangeboden aan bewoners van Elst die zelf niet in de gelegenheid zijn vervoer te regelen naar arts, ziekenhuis, familiebezoek, boodschappen of een andere bestemming. Een willekeurige rit binnen de bebouwde kom van Elst kost drie euro, waarbij een wachttijd tijdens een rit van maximaal een uur geldt (bijvoorbeeld bij bezoek aan arts).

Meer weten? Dan kan contact worden opgenomen met de Algemene Hulpdienst Elst. Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 10.00 uur op telefoonnummer 0481 374926 of e-mail naar info@hulpdienst.nl. Ook kan de website https://hulpdienstelst.nl worden geraadpleegd.