(Foto: Hans de Zwart)
(Foto: Hans de Zwart)

Repair Café weer open

NEDER-BETUWE - Wanneer je stofzuiger ineens stopt of je koffiezetapparaat er mee ophoudt, is het tijd om naar het Repair Café Neder-Betuwe te gaan. Op woensdagmiddag 5 september starten de vrijwilligers weer in Opheusden om dat soort kleine problemen op te lossen.

Dat kan zijn met verhelpen van storingen in elektrische apparaten, problemen met de computer of de Ipad, of voor de reparatie van textiel. Op 19 september kan men weer in Ochten terecht. "Inmiddels hebben we al heel veel stofzuigers en allerlei andere apparaten kunnen repareren die anders zouden zijn weggegooid", vertelt Wim Arends. "En dat is zonde. Onze mensen zijn techneuten die met pensioen zijn en graag iets voor de maatschappij willen betekenen."

Het Repair Café is geen echt café, want er wordt alleen koffie en thee geschonken. Het is een ontmoetingsplaats waar mensen anderen helpen.
"Men kan bij ons ook terecht voor advies of gewoon voor een praatje", zegt Wim. "We zitten in de Notenbalk, op het plein naast de Aldi."

De vrijwilligers werken met eigen gereedschap en vragen geen vergoeding. Als bij reparatie een nieuw onderdeel nodig is, dan moet de bezoeker daar zelf voor zorgen. Het Repair Café is in De Notenbalk, Swaenenstate 40, in Opheusden en is geopend van 14:00 - 16:00 uur. Voor meer informatie: Facebook.com/RepairCafeNeBe.

(Foto: Hans de Zwart)
(foto: Hans de Zwart)
(Foto: Hans de Zwart)