Afbeelding
Foto:

'Trots dat ik op mijn 93e mag exposeren!'

ELST - Haar naam is Leny Liebregts-Traa. Ze is in 1925 in 's-Hertogenbosch geboren. En heeft daar ook haar lagere schooltijd en de ulo volbracht. Daarna is Leny – in de oorlog – een opleiding voor coupeuse en lerares coupeuse gaan volgen. "In het maken van kleding kon ik mijn creativiteit prima kwijt, het ontwerpen en tekenen van mode hoorde daar ook bij."


"Gaan schilderen en tekenen was altijd een wens van mij, maar door mijn drukke gezin met vijf kinderen kwam het er niet van. Pas na mijn 50e heb ik het schilderen opgepakt, eerst mondjesmaat en later toen ik in Huissen ging wonen met grote passie. Ik werd lid van schilderclub Rembrandt onder leiding van de schilderes Corry de Roy. Van haar heb ik heel veel geleerd en zij werd een goede vriendin van mij.

Meestal had ik verschillende doeken onder handen, want olieverf moet zo nu en dan eerst drogen om verder te kunnen gaan. Ik heb ook wel aquarellen en pentekeningen gemaakt, maar olieverf vind ik mooier om mee te werken. Het liefst schilderde ik landschappen en bloemen, maar ook andere onderwerpen zoals oude straatjes, dorps- en stadsgezichten waren favoriet. Af en toe maakte ik een uitstapje naar wat modernere onderwerpen, bijvoorbeeld een naakt of abstracte tulpen.

Het schilderij waar ik het meeste aan ben gehecht, is de wijnkelder van kasteel Maurik, waar mijn vader en grootvader aan het werk zijn. Helaas lukt het niet meer om deze hobby voort te zetten. Ik zou graag nog eens een mooi landschapje onder handen willen nemen. Gelukkig heeft Ron, een van mijn kleinzoons, het penseel van mij overgenomen."

Datum: 3 augustus 2018 van 10.30 uur tot 11.30 uur Locatie: Grand Café Tertzio (Attent Zorg en Behandeling)

Adres: Bachstraat 29, 6661 CP Elst

Afbeelding