Op bezoek bij de knuffelkoeien; kinderen en de burgemeester  vonden het prachtig. (foto: B. Derksen)
Op bezoek bij de knuffelkoeien; kinderen en de burgemeester vonden het prachtig. (foto: B. Derksen)

Samenwerking tussen de partnergemeenten Pepowo en Neder-Betuwe

Vakantieweek kinderen uit Pepowo (Polen) in Dodewaard

DODEWAARD - Stichting Vrienden van Pepowo hebben alles uit de kast getrokken om twintig kinderen in een gastgezin onder te brengen.

Op zaterdag 24 juni kwamen de kinderen na een lange, busrit dertien uur aan in Dodewaard. Voor een aantal leden was dit weer een bijzonder fijn weerzien. De kinderen bleven tot zaterdagmorgen 30 juni. De hele club kon eerst gezellig kennis maken met de gastgezinnen.

Burgemeester Jan Kottelenberg heette de kinderen welkom. Ook de burgemeester van Pepowo (Jozef Slaski) en de diverse hulpverleners uit Polen werden welkom geheten.

De organisatie had voor een strak programma gekozen. Zo zijn de kinderen een dagje naar Scheveningen, Slagharen en bij een koeienbedrijf in Tricht geweest. Ook werd het zwembad en de McDonalds niet vergeten.

Op vrijdagavond was er weer een gezellig vossenjacht en een afsluitende barbecue en een discoavond. Tegen 23.00 uur ging iedereen naar huis. Op zaterdagmorgen om 08.00 uur vertrok de bus weer richting Polen. Kortom: een dolle week voor gastgezinnen en kinderen. In oktober wordt er in verband met de 30-jarige samenwerking tussen de gemeenten een tegenbezoek gebracht.