De Blauwe Bever aangemeerd bij het natuurgebied Meinerswijk in Arnhem (foto: Stichting Rijnoevervaarten)
De Blauwe Bever aangemeerd bij het natuurgebied Meinerswijk in Arnhem (foto: Stichting Rijnoevervaarten) Stichting Rijnoevervaarten

Dagtocht met Blauwe Bever naar IJsselkop en Meinerswijk

BETUWE - Op woensdag 11 juli vaart de Blauwe Bever om 13.00 uur vanaf het Drielse Veer bij Heveadorp via Oosterbeek en Arnhem naar de IJsselkop, het splitsingspunt van IJssel en Neder-Rijn. Er is een lunch aan boord en een wandelsafari in het natuurgebied Meinerswijk.

De deelnemer ervaart het samengaan van de verstedelijking en de rivier naarmate het schip dichterbij Arnhem komt. Er is veel natuurlijks te zien, ook in het gedeelte door de stad. De ingrepen door de mens zijn goed waar te nemen, zoals de ruimte voor de rivier die is gemaakt om hoge waterstanden beter te weerstaan. Het stedelijk gebied wordt verlaten na het passeren de Andrej Sacharovbrug. Ervaar hier de splitsing van IJssel en Neder-Rijn.
Op de terugweg legt de Blauwe Bever aan bij Meinerswijk, het grote natuurontwikkelingsgebied aan de zuidoever van Arnhem. De gids vertelt niet alleen over de natuur, maar ook de geschiedenis van het gebied, die teruggaat tot de Romeinen, komt uitgebreid aan de orde.
De reis eindigt om ongeveer 16.00 uur bij het Drielse veer.

De Blauwe Bever aangemeerd bij het natuurgebied Meinerswijk in Arnhem (foto: Stichting Rijnoevervaarten)