Struinstoel wordt in gebruik genomen (foto: Jeanne Verdijk)
Struinstoel wordt in gebruik genomen (foto: Jeanne Verdijk)

Struinen per rolstoel, ze zijn nu te leen!

BETUWE - Lia van de Kaa heeft zich op zondag 1 juli met een speciale struinrolstoel (de Wombat) door Landerij De Park laten rijden, door wethouder Rob Engels. Hiermee is het startsein gegeven van de gratis uitleen van deze all-terrain rolstoel in de Overbetuwe. Met deze rolstoel rijd je makkelijk over ruig of zanderig terrein.

Zo wil de SGO, in samenwerking met de firma Offtheroadwheels uit Oosterhout, iedereen met een mobiliteitsbeperking in de Overbetuwe de mogelijkheid bieden om ook eens een stukje verder te komen dan de geijkte paden. Om weer eens het water in te gaan of over het strand te kunnen rijden, met de kinderen mee te kunnen… Of op een stil plekje in de natuur te komen. Het betreft een proef tot 1 oktober.

Wil je een keer naar Park Lingezegen,Rijkerswoerd, Strandpark Slijk Ewijk, Hemmen, Zetten of een andere locatie? Maak dan een afspraak (tenminste één dag eerder) met Jeanne Verdijk (SGO): 0481 376595 of mail naar jj.verdijk@kpnmail.nl. De Wombat wordt dan naar de gewenste plek gebracht en ook weer opgehaald. Er wordt een borg gevraagd van 20 euro. Je moet wel zelf een duwer meebrengen.

Veilig zwemmen in natuurwater

REGIO - Het zuiden van de provincie Gelderland is een zeer waterrijk gebied en het herbergt veel recreatiegebieden met eigen zwembaden of oppervlaktewater waarin gezwommen mag worden. Volop waterpret dus!

In Nederland loopt het badseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens het badseizoen worden de officieel aangewezen zwemplekken regelmatig onderzocht op verontreinigingen. Het meetpunt ligt op de plaats waar de meeste zwemmers worden verwacht óf waar het risico op verontreiniging het grootst is. Alle locaties worden minimaal 1 keer per maand onderzocht en de locaties die een aanvaardbare of slechte zwemwaterkwaliteit hebben 1 keer per 2 weken.

Een overzicht van de officieel aangewezen zwemwaterlocaties is te vinden op www.zwemwater.nl. Het is aan te raden om alleen hier te zwemmen omdat daar de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid in de gaten worden gehouden. Laat je in ieder geval niet verleiden om een verfrissende duik te nemen in onze rivieren en kanalen. Dit is levensgevaarlijk en je riskeert een boete.

Struinen op landerij de Park, met wethouder Rob Engels  en Lia van de Kaa (foto: Jeanne Verdijk)