Gescheiden en kinderen?

Steun uw kind met een unieke training!

KESTEREN - In het najaar start op donderdagmiddag in Kesteren opnieuw een reeks groepstrainingen voor kinderen van gescheiden ouders in het Kruisgebouw in Kesteren.

Een (echt)scheiding heeft een enorme impact op het leven van kinderen. Uit universitair onderzoek is gebleken dat het belangrijk is dat kinderen hierbij worden ondersteund. Tijdens acht bijeenkomsten van anderhalf uur leren kinderen op een speelse manier met hun gevoelens en ervaringen rondom de scheiding om te gaan. Hierdoor ontstaat herkenning, verbinding en veerkracht.

Daarnaast zijn er twee ouderbijeenkomsten, waarin ouders ervaren hoe zij hun kind kunnen steunen. De training wordt gegeven door speltherapeute Saskia Looijen-Snoek van 'De Loftrompet' uit Kesteren. De eigen bijdrage is 50 euro per kind, de overige kosten worden gesubsidieerd door de gemeente. De groepstraining staat open voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Per groep kunnen minimaal vier en maximaal zeven kinderen uit de gemeenten Neder-Betuwe meedoen.

Startdatum bij voldoende deelname: dinsdagavond : 2 oktober (1e ouderbijeenkomst); donderdag : 4 oktober 2018 (1e kinderbijeenkomst) van 15.15 tot 16.45 uur in Kruiscentrum aan de Torenstraat 3 in Kesteren Aanmelding alléén met toestemming van beide ouders bij: Kruisvereniging Kesteren, Lenie van den Berg, 0488 482284 of via Saskia Looijen-Snoek, email: Saskia@de-loftrompet.nl.