Wethouder Keuken met vrijwilligers Repair Café (foto: Wim Arends)
Wethouder Keuken met vrijwilligers Repair Café (foto: Wim Arends) Foto: Wim Arends

Beach flag voor Repair Café

BETUWE - Onlangs ontving het Repair Café Neder-Betuwe uit handen van wethouder Keuken twee zogenoemde Beach-flags. Deze zijn gesponsord door de Rabobank West Betuwe. Eén vlag is voor de afdeling Opheusden en de andere voor Ochten. Door de vlaggen is de entree bij de locaties goed zichtbaar voor het publiek. Steeds meer mensen komen er spullen laten maken de ze anders weg zouden doen. Repareren is milieuvriendelijk en het credo van het Repair Café is: Weggooien? Mooi niet!

De vrijwilligers van het Repair Café verrichten kosteloos allerlei reparaties aan kapotte huishoudelijke apparaten. Soms zijn slechts kleine technische ingrepen nodig om een koffiemachine, een stofzuiger of een radio weer nieuw leven in te blazen. Een trage pc of een Ipad met problemen kan ter plaatse worden nagekeken. Ook voor kleine kledingreparaties kan men in het Repair Café terecht. Bij alle werkzaakheden krijgt de inbrenger geheel gratis deskundig advies.

Het Repair Café wil ook een ontmoetingscentrum zijn waar mensen naar toe kunnen voor een praatje of voor advies. De koffie staat klaar!

Op woensdag 20 juni vanaf 14:00 uur is in het Dorpshuis in Ochten de laatste reparatiemiddag voor de grote vakantie. In september start het nieuwe seizoen. Het Repair Café Neder-Betuwe is te volgen op Facebook.