Ricardo Brink in actie op het circuit van Oscherleben (foto: John van de Berg)
Ricardo Brink in actie op het circuit van Oscherleben (foto: John van de Berg) Foto: John van de Berg

Ricardo Brink tweemaal in de punten op circuit Oschersleben

DODEWAARD - Het waren twee zware IDM Superbike wedstrijden voor Ricardo Brink van het SWPN-team op het circuit van Oschersleben, nadat hij een polsblessure opliep bij een crash in de kwalificatie. Gezien zijn blessures wist Brink twee knappe races te rijden, die een dertiende en twaalfde plaats opleverden.

Afgelopen weekend (6 - 10 juni) kwam SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind in actie tijdens de tweede ronde van het IDM Superbikekampioenschap. Net als het eerste evenement werd deze verreden op het circuit van Oschersleben. De eerste kwalificatie verliep naar wens met een keurige tiende tijd. In de tweede kwalificatie kwam Brink ten val. Zowel Brink als de motor kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Brink moest voor een check naar het ziekenhuis. Gelukkig was er niets gebroken, maar Brink was wel bont en blauw met onder andere een zeer pijnlijke pols en schouder.

In de eerste race had Brink een matige start. Vanwege zijn pijnlijke linkerpols liet hij de koppeling te vroeg los, waardoor hij veel plaatsen verloor. Halverwege de race lag Brink in twaalfde positie, maar hij moest in het laatste deel wat terrein prijsgeven en kwam uiteindelijk als dertiende over de finishlijn. In de tweede race had Brink een goede start en ging als negende de eerste bochtencombinatie in. In de tweede helft van de wedstrijd begon zijn polsblessure weer flink op te spelen en moest hij de rijders voor hem laten gaan. Na achttien ronden finishte Brink op een twaalfde plaats. De volgende ronde van het IDM is van 6 - 8 juli op het circuit van Zolder in Belgiƫ.