Proef Boodschappenbus Elst loopt tot augustus

ELST - Sinds februari is het iedere donderdag mogelijk het centrum van Elst te bezoeken met behulp van de Elster Boodschappenbus. Deze dienstverlening geldt voor inwoners van Elst die niet op eigen gelegenheid de markt of winkels kunnen bezoeken of naar het centrum kunnen gaan om sociale contacten te onderhouden. Helaas is de belangstelling voor het gebruik van de Boodschappenbus wisselend, maar doorgaans teleurstellend.

De Boodschappenbus wordt mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van een bus door Tertzio (Attent) en de inzet van vrijwillige chauffeurs van de stichting Algemene Hulpdienst Elst. Afgesproken is de bus in ieder geval in de maanden juni en juli beschikbaar te houden voor deze sociale dienstverlening.

De bus rijdt voorlopig iedere donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur door Elst en brengt inwoners die daarvoor in aanmerking komen naar het centrum en weer terug naar de instapplaats. Voor twee euro retour.

In- en uitstapplaatsen van de boodschappenbus zijn: Tertzio (Bachstraat), Wervershove, Valburgseweg nabij AH, Bibliotheek en Theater De Kik. Is het niet mogelijk naar een instapplaats te komen dan wordt u thuis opgehaald en weer thuisgebracht. Op donderdagochtenden kan in de Bibliotheek en Theater De Kik koffie worden gedronken in het kader van het project Sociaal Ontmoeten in Elst.

"Wilt u meerijden dan is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk op woensdagochtenden tot 10 uur bij de coördinator van de Hulpdienst, bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 10 uur onder telefoonnummer (0481) 374926 of per e-mail info@hulpdienstelst.nl."