Harry Hummels (foto: Ed van Rijswijk)
Harry Hummels (foto: Ed van Rijswijk) Foto:

Harry Hummels gastspreker in Zetten

ZETTEN - Op zondag 17 juni geeft professor Harry Hummels een lezing in de Vluchtheuvelkerk met als thema 'Maatschappelijk Ondernemen'.

Harry Hummels (1959) is per 1 mei 2016 benoemd tot hoogleraar Sociaal Ondernemerschap aan de Universiteit van Utrecht. Daarmee heeft Utrecht een primeur: de leerstoel is de eerste in Nederland op het gebied van ondernemingen en hun maatschappelijke kansen, uitdagingen en verantwoordelijkheden.

"Kan een onderneming het oplossen van maatschappelijke vraagstukken bevorderen zonder het karakter van een onderneming te verliezen? Er wordt momenteel veel gesproken over maatschappelijk ondernemen zonder dat het helder is waar we het dan precies over hebben."

Hiertoe heeft Harry Hummels de daad bij het woord gevoegd. Als initiator en medeoprichter is Le Souk d'Orient 'overgenomen'. Dit is een restaurant in Museumpark Oriƫntalis in de Heilig Landstichting en wordt gerund door statushouders.

Aan de hand van dit voorbeeld laat Harry Hummels zien, dat een onderneming prima kan bijdragen aan integratie van vluchtelingen in onze samenleving. Dat gaat alleen niet zonder slag of stoot. Harry zal zeker ingaan op de 'blauwe plekken', die hij tijdens de wording van de onderneming heeft opgelopen (en nog steeds oploopt).

Tevens nodigt hij iedereen uit op zaterdag 16 of zondag 17 juni naar het Suikerfeest Festival te komen, dat Le Souk d'Orient organiseert in samenwerking met Oriƫntalis. De lezing is op 17 juni in de Vluchtheuvelkerk Zetten, ingang Bakkerstraat, aanvang 10.00 uur. Toegang vrij.