Kampioensfoto (foto: Breunissen) Foto: breunissen

Dubbel voor

het boomkwekersteam

OPHEUSDEN - De 'kwekers' zorgden voor een unieke prestatie in de DFS-historie. Na de vorige week behaalde titel werd daar afgelopen zaterdag nog een fraaie districtsbeker aan toegevoegd, zodat ze de eerste sv DFS Dubbel op hun conto hebben geschreven.

In de eerste helft zagen we een gelijkopgaande wedstrijd tussen de finalisten met mogelijkheden aan beide kanten. Vooral de handige nummer 9 van DTS'35-5 was een gevaarlijke speler. Het meeste gevaar kwam via deze handenbinder, die gelukkig niet het net wist te vinden achter doelman Tomatala. Met 0-0 gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft keken de 'kwekers' al snel tegen een achterstand aan toen DTS'35 een strafschop verzilverde, 0-1 De Edenaren waren amper uitgejuicht toen de gelijkmaker al in de touwen lag. Joost van Dam ontsnapte aan de Edese defensie om vervolgens koel de 1-1 binnen te schieten. De defensie met de ingehuurde krijger en uitblinker Jaap van Wendel de Joode stond echter als een huis. De gevaarlijke nummer 9 lag aan banden en kwam er nauwelijks meer aan te pas. Een kwartier voor tijd konden de honderdvijfentwintig meegereisde supporters juichen. Joost van Dam ging er weer eens vandoor en hij schoot DFS met zijn zwakke been naar de cup-winst. 1-2 In de slotfase moest DFS nog alle zeilen bij zetten om de overwinning binnen te slepen. Na enkele reddende optredens van doelman Tomatala en de laatste voetballende minuten van Jan Dirk Verwoert floot de scheidsrechter af en was de dubbel binnen.

Het boomkwekersteam bedankte alle sponsors en supporters voor de geweldige steun dit seizoen. Meer informatie staat op www.boomkwekersteam.nl.