Leerkrachten en bewoners genoten van een ijsje tijdens de gezamenlijke wandeling. (foto: Dorien van Put)
Leerkrachten en bewoners genoten van een ijsje tijdens de gezamenlijke wandeling. (foto: Dorien van Put)

Stakende leerkrachten solidair met zorgmedewerkers

DRIEL/ZETTEN - Afgelopen woensdag 30 mei namen de basisscholen in de provincies Gelderland en Overijssel deel aan de onderwijs estafettestaking. De stakende leerkrachten van basisschool De Meeuwenberg uit Driel bieden hulp aan de zorgmedewerkers van Het Witte Huis in Zetten.

Leerkrachten staakten voor betere arbeidsvoorwaarden en hopen daarmee te bereiken dat jongeren weer bereid zijn om voor een loopbaan in het onderwijs te kiezen. De personele nood en de werkdruk in het basisonderwijs is vele malen hoger dan in het algemeen aangenomen wordt.

Ook in de zorg heerst een personeelstekort. Leerkrachten voelen zich oa op dit punt verbonden met de medewerkers in zorginstellingen. Daarom stak het team van De Meeuwenberg tijdens de stakingsdag de handen uit de mouwen. Een deel van de leerkrachten maakte een wandeling met de bewoners van Residence Het Witte Huis in Zetten. Een ander deel van het team zong samen met de bewoners diverse herkenbare liedjes uit de kinderjaren, begeleid met gitaar en dwarsfluit. Natuurlijk was er tijdens de wandeling onderweg tijd voor een ijsje.

Directie en personeel waardeerde deze ludieke actie van de leerkrachten. De bewoners genoten zichtbaar en de leerkrachten hebben op hun beurt ook hun waardering uitgesproken naar het personeel over het werken in de zorg. Al met al een geslaagde ochtend.