Muzikaal uurtje in Dodewaard

DODEWAARD - Op zaterdag 9 juni is er een muzikaal uurtje in de Hervormde Kerk in Dodewaard. De huiskamermuzikanten Cees Meijering (orgel), Mieke van der Spek-Tijssen (fluit) en Dirma van Gessel vertolken op deze avond diverse stijlen uit de Franse Romantiek, Duitse barok, van hedendaagse componisten en geestelijke liederen. Zo maar een avondje na twee weken van voorbeeiding.

Verder zullen André, Cees, Dirma, Ella, Ellen, Joanne, Marian, Mieke en Terus onder leiding van Cees Meijering als ad hoc koor optreden. Een avond waarop de muzikale beleving voor luisteraars en medewerkers de boventoon voert. Mocht het goed aanslaan, dan gaat Cees Meijering ermee door, Iedereen die beschikt over de juiste muzikale vaardigheden kan in principe meedoen. Het speciaal voor deze avond geïnstalleerde orgel van Andante uit Veenendaal zal gedurende de maand juni blijven staan om ook zondags de erediensten te begeleiden. Dit als proef omdat het bestaande kerkorgel nogal wat mankementen vertoont en ook de onderhoudskosten daarvan erg hoog zijn. Het voor deze gelegenheid geplaatste orgel zou eventueel een vervanger kunnen worden.

Het programma zal een uur duren er wordt gecollecteerd voor kerk en orgel. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk gaat open om 19.30 uur. De toegang is gratis.