Tuin met waterpartij (foto: de heer Van Oorschot)
Tuin met waterpartij (foto: de heer Van Oorschot)

Open tuinen kijken

NEDER-BETUWE - Wilt u ook wel eens bij een ander in de tuin kijken? Dat kan in het weekend van 16 en 17 juni. De Kesterense afdeling van Groei & Bloei organiseert dan het Open Tuinen weekend voor iedereen die daarin in geïnteresseerd is. Leden en niet-leden, iedereen is welkom!

Men kan in onze streek dan acht tuinen bezoeken. Drie in IJzendoorn, twee in Ingen en één in Ochten, Echteld en Maurik. Het Open Tuinenweekend is de afsluiting van de Nationale Tuinweek. Deze heeft dit jaar als thema ‘Moestuinen’.

Eén van de open tuinen in IJzendoorn en de tuin in Ochten zullen daarom, naast de siertuin ook de moestuin opstellen voor de bezoekers. In heel Nederland zijn dat weekend ongeveer duizend tuinen open voor publiek. "Bent u dus uitgekeken in onze eigen streek, dan zijn er nog genoeg andere kansen. De tuinen die u kunt bezoeken zijn zowel groot als klein, gecultiveerd of juist natuurlijk. Met bijzondere planten-, struiken, bomen combinaties. Doorzichten, waterpartijen, enzovoort. Voor een ieder is er wat bijzonders te zien. Voor de adressen en overige bijzonderheden van de Open Tuinen in onze eigen streek kijkt u op: http://midden-betuwe.groei.nl. Klik dan op ‘Agenda’ in de oranje bovenbalk, en dan op ‘Open Tuinendagen’. Bij de adressen treft u twee routekaarten aan die u kunt downloaden. Dat maakt het makkelijk om alle tuinen langs te gaan."