Gezellig samen lopen bij de Dijkrunners (Foto: Dijkrunners)
Gezellig samen lopen bij de Dijkrunners (Foto: Dijkrunners)

PK Dijkrunners Loopdag in Dodewaard

DODEWAARD - Hardloopvereniging De Dijkrunners uit Dodewaard houdt op 23 juni vanaf 14.30 uur een hardloopevenement voor jong en oud. De middag is gevuld met het aflopen van de beginners, een 1km-kidsrun en de 5- en 10km-wedstrijd.

De kinderen van de kidsrun ontvangen een medaille die beschikbaar is gesteld door Siefkes Financieel Advies, PK Runningshop uit Dodewaard stelt de cadeaubonnen beschikbaar voor de eerste drie lopers per afstand (dames/heren). En voor alle lopers is er een gezond fruitsapje beschikbaar van Fruity Line.

De middag begint om 14.30 uur met het aflopen van de starters van de beginnerscursus. De rondjes worden gelopen op de 400 meter baan. Familie, vrienden en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om de starters te komen aanmoedigen.

Om 15.15 uur is de start van de 1km Fruity Line kidsrun, die wordt gehouden op de baan van De Dijkrunners en is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Omdat De Dijkrunners graag bewegen wil stimuleren bij kinderen is inschrijving voor de kidsrun gratis. Om 16.00 uur start de 10km Van Suilichem Communicatie-run vanaf de baan met een vernieuwd parcours, waarbij er geen keerpunt meer is en er gedeeltelijk samen gelopen wordt met de 5 km.

Als laatste onderdeel start de 5km Siefkes Financieel Advies run om 16.20 uur vanaf de Bonegraafseweg. Dit snelle parcours is geheel geasfalteerd met weinig bochten. Zowel de 5- als de 10-km sluiten af met een ronde over de 500meter baan.

De kosten voor deelname aan de 5- of 10km zijn bij voorinschrijving tot en met 21 juni 6,50 euro via www.dijkrunners.nl. Daginschrijving kost 8 euro.