De winnaar van vorige jaar NK Straatmuzikanten, de formatie Jongens van de straat (foto: Erwin van Haelen)
De winnaar van vorige jaar NK Straatmuzikanten, de formatie Jongens van de straat (foto: Erwin van Haelen)

Straatmuzikanten nemen Elst in beslag

ELST - Het centrum van de Overbetuwse plaats Elst wordt zaterdag 16 juni een middag in beslag genomen door straatmuzikanten. Die strijden tijdens het NK Straatmuzikanten om de felbegeerde titel plus De Elstar, een kunstwerk vervaardigd door Els Mathijssen.

Organisator en initiator van het evenement, Tonny Dulos, is uiteraard blij met het bereiken van het maximaal aantal aan deelnemers. "Net als voorgaande edities komen de deelnemers van heinde en verre. Wij hadden eigenlijk gehoopt om meer muzikanten uit deze regio te verwelkomen. Dat is helaas niet het geval, wij weten nog steeds niet waardoor dat komt. Het NK Straatmuzikanten wordt jaarlijks goed bezocht, met straatmuzikanten uit de wijde omgeving van Elst krijgt het NK toch uitstraling om iets meer bezoekers uit deze regio te trekkenā€¯, redeneert de Elstenaar.

Het NK Straatmuzikanten werd vorig jaar gewonnen door de formatie Jongens van de straat. Het trio is nu ook weer van de partij en het probeert de titel te prolongeren. Of dat lukt? De concurrentie is groot.

Het muziekfestijn begint op zaterdag 16 juni, de dag voor Vaderdag, vanaf 12.00 uur in het centrum van Elst. Om 17.00 uur wordt de prijsuitreiking op het Sint-Werenfriedplein verricht door de burgemeester van gemeente Overbetuwe, Toon van Asseldonk. Meer informatie hierover staat op www.nkstraatmuzikanten.nl.