Zeemanskoor Schip Ahoy (foto: Zeemanskoor)
Zeemanskoor Schip Ahoy (foto: Zeemanskoor)

Concert Schip Ahoy in Huis van Ochten

OCHTEN - Op zaterdag 16 juni geeft Zeemanskoor Schip Ahoy een concert in het Huis van Ochten. Het concert vindt plaats in de grote zaal van het Dorpshuis Ochten, Dr. M. van Drielplein 2 en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Zeemanskoor Schip Ahoy is opgericht in 2012 en sindsdien heeft het muzikaal gestormd rondom Angeren. Dat merkt u zeker als u dit koor hoort zingen’. Het enthousiasme en kwaliteit van dit uit ruim zestig zeebonken bestaande koor is een genot om mee te maken. Onder de bezielende leiding van dirigent Gert Huting wordt een repertoire gezongen uit een selectie van ruim zestig bekende en minder bekende zeemansliederen, variërend van twee- tot vierstemmig. Niet alleen vaderlandse, maar ook Engelse en Duitse liederen worden ten gehore gebracht. Van enkele bekende Engelse nummers heeft de dirigent een Nederlandse versie gemaakt.

Ondanks het feit dat de gemiddelde leeftijd van de zeelieden zo schommelt rondom de zeventig jaar is de zangconditie perfect. De dirigent vertelt het koor van tevoren zoveel mogelijk over een lied: Je moet je goed inleven in een lied, zodat je het met beleving kunt brengen. Vanuit je tenen moet het komen. Om de bemanning hiermee vertrouwd te maken, laat hij ze soms improviseren, ook solo, zonder angst. De instrumentale begeleiding, bestaande uit vier accordeonisten, twee gitaristen en een drummer maken het koor compleet.