Jade, Myla, Nienke en Jada bij hun regiofinale
Jade, Myla, Nienke en Jada bij hun regiofinale Foto: eigen foto

Succesvolle finales voor DGV Dodewaard

DODEWAARD - Zaterdag 26 mei was de allerlaatste wedstrijddag van dit seizoen voor turnsters van DGV Dodewaard. Op deze dag stonden twee finalewedstrijden op het programma. Liefst zes turnsters hadden zich hiervoor geplaatst.

In Ede was de regiofinale 5e divisie. Myla van Dijk en Jade van Dodeweerd (Instap) turnden beiden een erg goede wedstrijd. Jade wist zelfs op drie toestellen in de top 3 te eindigen! Zij werd tweede op zowel sprong als balk en derde op brug en mocht daarom ook verdiend de zilveren medaille in ontvangst nemen. Myla werd derde met haar balkoefening en eindigde ook hoog op plaats acht. Nienke van Luunen (Jeugd 1) was reserve en hoorde twee dagen voor de finale dat ze toch mee mocht doen, een leuke verrassing! Nienke ging ervoor en werd 19e. Jada Kandzetovic (Pupil 1) kwam als laatste in actie, zij eindigde na een goede wedstrijd op plaats 15, haar beste toestel was de balk.

Ilse Pouwels (Pupil 1) en Eva van Voorst (Jeugd 2) gingen ondertussen met een grote supportersgroep en spandoeken naar Waalwijk voor het bondskampioenschap 3derde divisie. Deze twee meiden bevonden zich hier tussen de 36 beste derde-divisie turnsters van Nederland in hun categorie. Het was dus een hele prestatie dat ze hier mochten staan! Ilse liet op haar eerste NK twee supersprongen zien en eindigde hiermee heel knap als eerste. In het eindklassement eindigde Ilse op plaats 19. Eva begon met wat pech op balk waar ze vanaf viel, maar ze herpakte zich erg goed. Ook zij liet een mooie sprong zien, haar beste toestel op deze wedstrijd. Eva eindigde na vier toestellen op de 29e plaats.

Het was een mooie afsluiting van een succesvol wedstrijdseizoen voor DGV!