We wachten op de anderen (foto: Lilian Gelten)
We wachten op de anderen (foto: Lilian Gelten) Foto: Lilian Gelten

Wandelen in Driel

DRIEL - Het is nog heiig als we elkaar begroeten. Toch voelen we het voorjaar. Prima wandelweer, vinden we. De groep gaat op weg. Bij de kerk draaien naar rechts de dijk op. De rivier biedt een majestueuze aanblik.

Wij kijken naar de hoge overkant. Aan de andere kant van de stuw ligt het bos op de stuwwallen die in de ijstijd zijn gevormd. Het is gelukkig rustig op de dijk. We praten over alledaagse zaken. Soms gaat het over ernstiger onderwerpen. Een stukje verder buigen we linksaf richting de Schuytgraaf. De route blijft landelijk. We lopen langs een sloot waarin de lente zich duidelijk ontwikkelt. Waterplanten vormen nieuwe scheuten die felgroen oplichten in het bruinige water. Toch word je warm van het wandelen. Het bloed stroomt wat sneller. We doen de sjaal wat losser. De zon begint nu echt aangenaam te worden.

Links in een plas loert een reiger op prooi. Een eind verder is een groep ganzen neergestreken. Ze zijn bezig met een serieuze vergadering blijkbaar, want ze maken met elkaar een flink kabaal. Aan de grote weg slaan we rechtsaf. Dan rechtsaf richting ons vertrekpunt. Aangekomen kunnen we op de wandelapp aflezen dat we toch weer 360 kilocalorieën hebben verbrand. Het tempo was 4,90 km per uur. Helemaal niet slecht vinden we.

We hebben een trouwe en gezellige groep. In principe trekken we ons niets aan van het weer, maar als het al te bar is mag je gerust passen. De deelname is gratis en vrijblijvend. Elke donderdag om half tien treffen we elkaar op het Sosabowskiplein. Heeft u zin om eens met ons mee te lopen? U bent welkom!

Theo van Bladel