De vier deelnemende turnsters van DGV
De vier deelnemende turnsters van DGV

Goud en zilver bij toestelkampioenschappen

DODEWAARD - Op zaterdag 12 mei gingen de 3e en 4e divisie-turnsters van DGV Dodewaard, die keuze-oefenstof turnen naar Varsseveld voor de toestelkampioenschappen. Bij deze wedstrijd, die eens per jaar plaatsvindt, is er per toestel een medaille te winnen in plaats van de meerkamp waar er één klassement wordt opgemaakt over vier toestellen.

Eerst turnden de derde divisie jeugdturnsters hun wedstrijd. Voor Kim van Merkestein (jeugd 1) was het de eerste wedstrijd dat zij uitkwam in de keuze-oefenstof met allemaal nieuwe, eigen oefeningen. Dat ging haar goed af. Kim behaalde met haar vloeroefening zelfs een mooie vierde plaats. Silke Verwoert en Eva van Voorst (jeugd 2) turnden afgelopen seizoen al eigen oefeningen, maar lieten wel een aantal nieuwe onderdelen zien. Zo turnde Eva voor het eerst de arabier op balk in een wedstrijd en sprongen zowel Silke als Eva een half in heel uit over de pegasus. Ook Silke eindigde op twee toestellen (brug en sprong) op plaats vier en dus heel dicht bij het podium. Maar er waren ook twee podiumplaatsen voor DGV: Eva won goud met haar vloeroefening. Ze stond samen met Silke op het podium, want zij won de zilveren medaille op vloer!

In de volgende ronde turnde Elisa Roumimper (junior, 4e divisie). In haar wedstrijd deden bijna veertig turnsters mee! Ook Elisa besloot deze wedstrijd wat nieuwe elementen uit te proberen op balk en sprong. Ze liet voor het eerst tijdens een wedstrijd bij sprong een half in heel uit en op balk een arabier zien. Elisa eindigde het hoogst op vloer waar ook zij een mooie vierde plaats mee behaalde. Het was weer een gezellige en succesvolle wedstrijd voor DGV!