Financieel zelfstandig blijven (foto: Veilig Thuis)
Financieel zelfstandig blijven (foto: Veilig Thuis)

Veilig financieel ouder worden

NEDER-BETUWE - Als oudere zo lang mogelijk financieel zelfstandig blijven? Wat kun je hieraan zelf doen? Welke rol kunnen de notaris en de bank hierbij vervullen?

Welzijn Rivierstroom organiseert in samenwerking met GGD Gelderland-Zuid, Veilig Thuis, Rabobank West Betuwe en een notaris een voorlichtingsbijeenkomst. Veilig Thuis geeft diverse tips om zo lang mogelijk financieel zelfstandig te blijven en financieel misbruik te voorkomen. De notaris geeft informatie over het levenstestament. De Rabobank geeft adviezen over veilig bankieren en besteedt aandacht aan wilsonbekwaamheid: ‘wat te doen als dat aan de orde is?’.

Na de presentaties is er ruimschoots tijd om vragen te stellen. Na Alle deelnemers ontvangen een informatiemap. Deelname is kosteloos. De bijeenkomst is bedoeld voor alle ouderen in de gemeente Buren en Neder-Betuwe.

‘Veilig financieel ouder worden’ is op dinsdag 22 mei aan Blommeland 10 in Lienden. Aanvang 14:00 uur. Aanmelden (telefonisch of per email) en meer informatie: Welzijn Rivierstroom, telefoon: 0344 602337, e-mail info@welzijnrivierstroom.nl.