Historisch Weekend (foto: Henk Berns)
Historisch Weekend (foto: Henk Berns) Henk Berns

Historisch Weekend in Herveld

HERVELD - Oude trekkerclub De Ewijkse Brug houdt op zaterdag 26 en zondag 27 mei voor de dertiende maal het Historisch Weekend in Herveld. Op het terrein, gelegen aan de Kuilsestraat kunnen de bezoekers genieten van een keur aan honderden zeer oude tractoren, stationaire motoren en landbouwmachines met grote historische waarde.

Het thema van dit jaar is gloeikoptractoren en stationaire motoren. Het evenemententerrein is opgevuld met een uitgebreide markt van (tweedehands) onderdelen, miniaturen, boeken en nog veel meer. Ook zal er een streekmarkt zijn met allerlei producten uit deze streek. Verder worden er demonstraties gegeven van verschillende oude ambachten.Voor de kinderen zijn er volop activiteiten zoals een kinderboerderij, een traptrekkersbaan en een zandberg om in te spelen.

Ook zal er een knutselhoek zijn waar kinderen van alles kunnen maken. Daarnaast kunnen kinderen ook nog leren rieten mandjes te vlechten. Mensen die minder goed ter been zijn kunnen ook gebruik maken van het 'treintje' dat, voor iedereen die dat wenst, rondrijdt op het uitgestrekte terrein.Tevens wordt er aan de inwendige mens gedacht, er is een grote catering tent en er zijn diverse tentjes op het terrein. Er zal op geregelde tijden bovendien live muziek zijn. Kortom: een keur aan allerlei onderwerpen voor het hele gezin. Meer informatie staat op www.ewijksebrug.nl en Facebook.

Open darttoernooi in Ochten

OCHTEN - Op zaterdag 2 juni kan men weer meedoen aan een open darttoernooi in het Dorpshuis in Ochten.

Het belooft weer een aantrekkelijke avond te worden. Van 18.30 tot 24.00 uur wordt gespeeld in een poolsysteem met maximaal 32 deelnemers op vijf banen. Deelname kost vijf euro. Inschrijven kan tot 18.15 uur. Er zijn mooie prijzen te verdienen. Het aantal deelnemers is beperkt. Voorinschrijving kan via email: angelo.roelofs@gmail.com.

Historisch Weekend (foto: Henk Berns)