(foto: Hein Arns)
(foto: Hein Arns) Foto:

Volgepakt programma tijdens Elst Op Stelten

ELST – Bij de commissie Elst Op Stelten (EOS) van het Centrum Management Elst lopen de voorbereidingen voor de 2018-editie op volle toeren. Traditioneel is tweede pinksterdag, 21 mei, de datum voor Elst Op Stelten. Van 11.00 tot 18.00 uur staat het centrum bol van de activiteiten.

Tienduizenden bezoekers bezoeken de markt die met 250 kramen goed gevuld is en kunnen genieten van Opeldealer Broekhuis, Lexus dealer Louwman Arnhem ,die beiden prachtige bolides meebrengen. Op Plein staat de bungeetrampoline en verzorgt het jubilerende PWA een heuse Duitse middag op het hoofdpodium. Op drie andere podia (bij Snelders Sport, op de kruising Dorpsstraat/Valburgseweg en op de hoek Smidsstraat/Willemsstraat) zijn dj-s aan het werk. Het vijfde podium op het Werenfriedplein heeft ook een live-band en is er opnieuw een speciaalbierenproeverij georganiseerd door café bij Tante en Mitra Elst. Ook de klimrots ontbreekt dit jaar niet, net als de draaimolen, de miniscooters en de springkussens voor de allerkleinsten. De Elster Pony Club is te vinden voor de RK Kerk, de houtcarvers voor de Grote Kerk en de kinderboerderij op de hoek van de Halve Morgen en Dorpsstraat.

Hobma Modelbouw staat met de demonstraties in de Kleine Molenstraat, terwijl op de Valburgseweg de springgroep van gymnastiekvereniging Elistha demonstraties zal geven.

Voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank worden, door jeugdspelers van Spero, bewaakte fietsenstallingen ingericht. Auto's kunnen geparkeerd worden op het Europaplein, het Land van Tap (150 auto's) en in de P&R parkeergarage nabij het NS Station waar 600 auto's kunnen staan.

Het NS Station bevindt zich op vijf minuten lopen van Elst Op Stelten, terwijl op de Rijksweg meerdere buslijnen stoppen. Meer informatie staat op www.elstopstelten.nl.