Herberg De Aandacht: lezing en excursie

HETEREN - Dinsdag 15 mei is er een Herberglezing. 'De kracht van Maria in het licht van bloemen en planten' – door Liduina Willemsen.

Aan de hand van de symboliek van bloemen en planten die verbonden zijn met Maria, staat Liduina Willemsen, lid van de derde orde van de Karmel, met ons stil bij de dagen en maanden die aan Maria gewijd zijn. Vervolgens gaan we in gesprek over de vraag: wat bewerkt Maria in jouw leven? Aansluitend worden de bloemen zelf bewonderd op zaterdag 26 mei: Excursie 'Hof van Lof' in Megen.

In de weelderige Mariamaand mei brengen we een bezoek aan de kloostertuin van de Minderbroeders Franciscanen in Megen. Een lustoord van fruitbomen en struiken, een kruidentuin en een Mariahoek. Ook worden in de bloemen en planten liturgische thema's, de spiritualiteit van de seizoenen en verhalen uit de bijbel en kerkgeschiedenis uitgedrukt. Pure schoonheid!

De excursie in Megen begint om 14.00 uur. "De bedoeling is dat we een uur van tevoren (13.00 uur dus) samen lunchen bij een lunchroom in Megen, in de onmiddellijke nabijheid van het klooster. Deze lunch komt voor eigen rekening. Voor de excursie maken we gebruik van auto's. Het is mogelijk om met eigen vervoer naar Megen te reizen. Ook is het mogelijk om te verzamelen bij de Herberg in Heteren, waarna de deelnemers over de aanwezige auto's worden verdeeld."

Na aanmelding volgen nadere praktische gegevens over vervoer en dergelijke. De toegangsprijs van de lezing bedraagt 7,50 euro (inclusief koffie en thee), en begint om 19.30 uur deelnamekosten voor de excursie is een vrijwillige bijdrage. Aanmelden kan telefonisch of per e-mail: Herberg De Aandacht, Kerkplein 1, Heteren; 06 33331746 (Corina Vos); E-mail: herbergdeaandacht@gmail.com; www.herbergdeaandacht.nl.

Openluchtvlooienmarkt in Arnhem

ARNHEM - Op donderdag 10 mei van 10-17 uur wordt op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal een leuke supergrote openluchtvlooienmarkt met 200 deelnemers gehouden. Vorig jaar was deze een groot succes.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 27,50 euro. Een grondplaats is er vanaf 17,50 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Toiletten en catering met terras zijn aanwezig.