Financiën op orde

krijgen én houden

NEDER-BETUWE - Er kunnen verschillende redenen of aanleidingen zijn om aan de slag te gaan met uw financiën. Soms is daarbij ondersteuning van een getrainde vrijwilliger een uitkomst.

Waar kunt u dan aan denken? Samen met de vrijwilliger neemt u de post door - dit kan ook digitale post zijn - en ordent deze. Hierdoor ontstaat inzicht in het in- en uitgavenpatroon. Welke keuzes moet u maken? Er belt wéér een schuldeiser of er komt nog een onverwachte rekening binnen. Wat voor druk en stress brengt dit met zich mee?

Ook kan er advies gegeven worden over financiële regelingen en toeslagen of het invullen van moeilijke formulieren, zoals een aanvraagformulier voor schuldhulpverlening, een aanvraag voor een PGB, een uitkering, bijstand, de regeling voor chronische zieken of voor de participatieregeling (voor deelname aan sociale-, culturele- en sportactiviteiten van een volwassene).

Heeft u hulp nodig, misschien twijfels? Bel gerust, want de vrijwilligers helpen u graag! U kunt voor meer informatie terecht bij Welzijn rivierstroom 0344 602337 of info@welzijnrivierstroom.nl.