Een heel oude kaart van Zwolle in de 18e eeuw
Een heel oude kaart van Zwolle in de 18e eeuw

Met Marithaime op excursie naar Zwolle

ELST - Historische Vereniging Marithaime uit Elst houdt haar jaarlijkse excursie op zaterdag 9 juni. Iedereen is welkom!


Een luxe touringcar brengt de deelnemers naar de stad Zwolle. Aan het Zwartewater met het mooiste uitzicht op de binnenstad is er koffie/thee/taart in brasserie De Hofvlietvilla. Hierna volgt een rondvaart door de Zwolse grachten. Vervolgens een wandelingetje door de binnenstad naar Grand Café Het Wijnhuis aan het Grote Kerkplein voor een uitgebreide lunch. Na de lunch de historische stadswandeling ‘Tour de Hanze’ onder leiding van stadsgidsen. Meer informatie staat op www.marithaime.nl.

Pinksteren symbolisch verbeeld

DRIEL - Op donderdag 17 mei is er een workshop bloemschikken met als thema 'Pinksteren symbolisch verbeeld'.

Ds. Ella Kamper (predikant PKNgemeente) en bloemist Elsbeth van de Boer begeleiden het geheel in Ons Gebouw aan de Ausemsstraat 3 in Driel. Aanvang 20.00 uur De zaal is open vanaf 19.45 uur. Koffie/thee kost 0.80 euro. Mogelijk zijn er wat extra kosten voor de materialen. Alle belangstellenden welkom! Eerst aanmelden kan via marry43@live.nl Daarna krijgt men bericht.

Pinksteren, een uitbundig feest van in 'vuur en vlam' staan; een feest van 'bewogen worden door de wind'; een feest van 'iedereen mag het horen'. Een feest van dankbaarheid voor de vruchten van de Geest. "Door middel van natuurlijke materialen, zoals takken en bloemen gaan we pinksteren verbeelden."

Organisatie en informatie: regionale werkgroep V&T in de Midden Betuwe www.geleboekje.nl.