Nijmeegse Vierdaagse 2017
Nijmeegse Vierdaagse 2017 Foto:

Wandel Nijmeegse Vierdaagse voor de Parkinsonvereniging

NIJMEGEN - Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse kan men voor verschillende goede doelen lopen. De Parkinson Vereniging is hier een van.

"Wilt u iets betekenen voor de 50.000 mensen in Nederland die de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme hebben? En samen met anderen proberen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met parkinson(isme)?

Stuur dan een e-mail naar jolanda@parkinson-vereniging.nl voor meer informatie. Bellen kan ook: 030 6561369. De Nijmeegse Vierdaagse start op dinsdag 17 juli.

Tuinpad nog vaak ongelijk

BETUWE - Een tuinpad verzakt na verloop van jaren en zorgt ervoor dat vooral 65-plussers dan struikelen. Daarom roept Welzijn Rivierstroom inwoners op om ervoor te zorgen dat de toegang tot hun huis vlak is, zodat ze minder kans hebben om te vallen.

Vallen zorgt ieder jaar weer voor erg veel ongemak en letsel, soms zelfs met dodelijke afloop. Daarom is het belangrijk om het tuinpad eventueel aan te passen. Kijk ook of alles in huis zelf goed is aangepast. Meer informatie en een uitgebreid woonadvies is te vinden op www.mijnhuisopmaat.nl. Inwoners uit Neder-Betuwe die ondersteuning willen bij het invullen van de huistest kunnen hulp vragen van een vrijwilliger. Helaas leggen de vrijwilligers de paden niet opnieuw aan. Dat zullen mensen zelf moeten doen of betalen. Bel voor meer informatie met Welzijn Rivierstroom op 0344 602337 of mail naar folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl.