Afbeelding
Foto:

Moederdag-Mariaconcert

DRIEL - Zondag 13 mei zingt de bekende sopraan Catharina Jansen, omlijst door de koren Cantorije en Enjoy, moeders toe in de Maria Geboortekerk. Het concert begint om 14.30; vrij entree; na afloop is er een deurcollecte.

Catharina Jansen, leerling van Aafje Heynis, opent het concert met Schuberts Ave Maria, een van zijn bekendste werken, en Bachs ontroerende Bist du bei mir. Na de pauze presenteert ze een aansprekend lichter repertoire. De befaamde Drielse koren openen en besluiten dit concert voor moeders, hun partners, en iedereen die een moeder heeft. Cantorije zingt gevarieerde Marialiederen en laat zich daarnaast van een andere kant horen. Enjoy zingt gedeeltelijk nieuw repertoire. In twee nummers is Catharina Jansen soliste.

Dit concert is het eerste van de Drielse werkgroep 'Blije Kerk Concert'. De initiatiefnemers zijn er trots op dat solist en koren dit hoog kwalitatieve programma willen verzorgen. Zij doen dit met veel zangplezier, omdat de kerk in de regio bekend staat om zijn bijzonder goede akoestiek. ?Van harte welkom dus: met veel luisterplezier zult u hiervan genieten!"