Gregoriaans koor Magna Voce zingt

op hemelvaartsdag in Lent

LENT - Het Gregoriaans koor Magna Voce houdt de traditie in ere om op hemelvaartsdag in Oosterhout of Lent te zingen. Dit jaar zal het koor in Lent de viering op luisteren met hun gezangen.

Om 11.00 uur zal pastor N.Sales voorgaan in de viering. Het koor zal de Gregoriaanse gezangen van hemelvaart zingen; onder andere het Introïtus Viri Galilaei en het prachtige Alleluia-gezang Dominus in Sina in sancto. Het offertorium Ascendit deus in jubilatione.Kyrie-Gloria-Sanctus en Agnus Dei zullen uit de VIII-mis afwisselend met volkszang worden gezongen. Tijdens de communie zal het koor het meerstemmig Sacris solemniis zingen.

Als wij op een dag als hemelvaartsdag denken en praten over tradities dan denken we ook aan het dauwtrappen,. Veel mensen zijn vroeg voor dag en douw aan het wandelen en fietsen. Op hemelvaartsdag wordt herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God, Zijn Vader in de Hemel. De Gregoriaanse gezangen van deze dag geven hierbij de juiste stemming en bezinning aan. Magna Voce nodigt een ieder van harte uit om dit samen te beleven en te vieren in de eucharistie van deze dag in Lent.

De muzikale begeleiding wordt verzorgtd door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel. Harry Wassenberg uit Heteren en Harry van Kempen uit Elst verzorgen een muzikaal intermezzo. Het geheel staat onder de bezielende leiding van dirigent Rita Branderhorst.