Afbeelding
Foto:

Etac '80 2 kampioen

ELST - Het tweede team van tafeltennisvereniging Etac ’80 is kampioen geworden!

Het samenvoegen van team 2 en 3 tot één team heeft goed uitgepakt. Dit samenvoegen was geen luxe maar noodzaak. Door vertrek van en door blessure bij twee spelers uit team 2 kon er geen compleet team niet meer worden opgesteld.
Het nieuwe team 2 bestaande uit John Jenniskens, John Derksen, Safa Faezi, Walewein Broeren en Piet Roeven speelt in de 3e klasse A en gaat de eerste helft van de competitie verrassend goed van start en staat na vijf wedstrijden op de tweede plaats.

Zevenaar 4 en Rhenus 2 zijn de directe concurrenten. Kracht en Vriendschap 3, SKF 8 en Sethone 1 zitten daar net onder. Grote verschillen zijn er nog niet, dus dat belooft een moeilijke maar spannende tweede helft.
Wedstrijd 7 zorgt voor de ommekeer in de stand, Etac maakt een uitglijder van jewelste en kreeg met 8-2 aan de broek en staan daardoor op de vierde plaats.

Vervlogen is de kans op het kampioenschap, tot zover. Maar dan gebeurt er iets bijzonders, de laatste drie wedstrijden worden met hoge cijfers gewonnen: 10-0 en 2 maal 9-1…, binnen is de eerste plaats en de promotie naar de tweede klasse is een feit. Met 66 punten uit tien wedstrijden hebben zij Zevenaar en Rhenus, beide met 59 punten, ver achter zich gelaten.
Een geweldige prestatie van “de 5 van Etac” met als uitschieters Piet Roeven en Safa Faezi, die beiden met een persoonlijk resultaat van 80 procent winnend wisten af te sluiten.

Planten- en stekjesmarkt in Hemmen

HEMMEN - Zaterdag 12 mei organiseert dorpsvereniging Hemmen samen met zorgboerderij Philadelphia een planten- en stekjesmarkt aan de Veldstraat in Hemmen.

Naast vaste planten zijn er dit jaar ook éénjarige planten te koop. De markt is van 11.00 tot 15.00 uur en gratis te bezoeken.